Easy English Series 12 | For All Competitions

493
0

Out of four alternatives choose the one which can be substituted for the given words/ sentence and indicate the correct answer.

1.give and receive mutually 

a) Present

b) Reciprocate

c) Compromise

d) Approve

2. One who can think about the future with imagination and wisdom.

a) Dreamer

b) Seer

c) Iealist

d) Visionary

3. A doctor who treats children

a) Paediatrician

b) Pedagogue

c) Pedestrian

d) Paedophile

4. One who studies election trends by means of opinion polls.

a) Entomologis

b) Psephologist

c) Demagogue

d) Eulgenist

5. One who believes in offering equal opportunities to women in all spheres

a) Male chauvinist

b) Feminist

c) Fatalist

d) Futurist

6. Killing of a child

a) Homicide

b) Genocide

c) Infanticide

d) Suicide

7. The art of good eating

a) Gastronomy

b) Astronomy

c) Begetarianism

d) Gourmet

8. One who is indifferent to pleasure or pain

a) stoic

b) Stylist

c) cynic

d) Psychic

9. Lasting only for a moment

a) Momentous

b) Momentary

c)Trivial

d) Petty

10. To seize control of a vehicle in order to force it to go to a new destination, or demand something.

a) Attack

b) Contract

c) Hijack

d) Detour

 

Answers

  1. b
  2. d
  3. a
  4. b
  5. b
  6. c
  7. d
  8. a
  9. b
  10. c
Download Notes in English For All Competitive Exams
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here